Bibliotheek

Op 6 juni 2013, over deze onderwerpen: Slimmerick van Hulshout, Bibliotheek

Slimmerick van Hulshout – juni 2013–Bibliotheek

 

Hulshoutse bib kreeg nieuwe beheerraad

Doch twee kandidaten vlogen op straat

De verkeerde partij

een ander geloof dan zij

En cd&v‘moest’ meerderheid, inderdaad

 

Ingezonden door l.S. een teleurgestelde lezeres en lid van de bib.

 

Commentaar:

Uit de gemeenteraad van 29 april 2013

De bibliotheek heeft een nieuwe beheerraad.

Niet minder dan acht  vrijwilligers uit verschillende ideologische overtuigingen boden zich aan om in de beheerraad te zetelen namens het lezerspubliek. Ook aan de politieke vertegenwoordigers werd gevraagd om acht leden aan te duiden: voor cd&v en N-VA, die ongeveer even sterk vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad, elk 3 kandidaten en telkens één kandidaat voor Groen en Open VLD.

Alles goed en wel tot de CD&V meerderheid op het idee kwam dat zij ook in de beheerraad van de bibliotheek de meerderheid moest hebben. (Blijkbaar kan je ook verslaafd raken aan macht…) Dus werd er een N-VA kandidaat uit gekieperd en van de weeromstuit moest er  ook een vertegenwoordiger van de lezers zijn zitje inleveren. Daar moest over gestemd worden. De N-VA  heeft niet deelgenomen aan die stemming. Wij willen niet de naam hebben dat wij een goed menende vrijwilliger wandelen zouden sturen. Uiteindelijk is er dus één lezeres gesneuveld. Niet toevallig iemand uit de socialistische hoek. Zij zal wellicht nog eens goed nadenken als iemand haar komt vragen om, geheel kosteloos, haar vrije tijd te besteden aan een of andere adviesraad…

 

Uit de beheerraad van 27 juni2013.

Tijdens de eerste vergadering van de nieuwe beheerraad vroeg het schepencollege  om de schepen van Cultuur als waarnemend lid aan de beheerraad toe te voegen.Daar hebben we geen probleem mee en vinden het trouwens maar normaal dat de schepen van Cultuur de vergaderingen van de beheerraad van de openbare bibliotheek bijwoont. Maar na al wat er gebeurd is, doet dit ons toch wel even de wenkbrauwen fronsen.

Onze N-VA-fractie stelde daarop voor om de kandidaat van socialistische strekking, die enkele maanden geleden door Groen-cd&v weggestemd was, op te nemen in de beheerraad als extern deskundige. Hopelijk gaat het schepencollege op dit voorstel in.

Dan zal dit wansmakelijk hoofdstuk toch nog een fatsoenlijk einde kennen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is