Facebook discussie

Op 1 augustus 2013, over deze onderwerpen: Erfgoed, Slimmerick van Hulshout

Slimmerick van Hulshout – augustus 2013–Facebookdiscussie

 

Hulshout: Actiegroep Villa Janssens krijgt fikse schop

Want schepen van Erfgoed roept hen tot de “actie” op

Maar kijk, ook in dit schouwtoneel

Heeft ieder zijn rol,ieder zijn deel

Dus schepen… U ‘pakte’ uw mandaat, pak nu ook uw job!

 

Ingezonden door A.V.J. een geïnteresseerd lezer van facebook.

 

De befaamde facebook discussie over "Villa Janssens "

Evarist H.

Hier enkele foto's van het bezoek van de cel industrieel erfgoed aan villa Janssens.
De archeologen schatten de waarde van aanwezige mallen hoog in.
Beste mensen : het wordt hoog tijd dat wij eens gaan samenzitten en de "actie" in actiegroep zetten.

 

R.M.

Goed dat je het niet bijna " vergeten" was . Lanceer maar een voorstel via facebook, dan heb je trouwens direct het doelpubliek. Bedankt voor de inzet!

24 juli om 11:33 ·

 

M.V.

Beste Evarist,
Dank voor je zin voor ‘actie’. Dat de waarde van Villa Janssens en een deel van de inboedel in de bijgebouwen hoog moet worden ingeschat was geen geheim. Dat wisten we al voor de komst van de cel industrieel erfgoed. Dat is ook de reden dat Villa Janssens de Westmeerbeekse bevolking na aan het hart ligt. Wij vragen al veel langer om de kostbare stukken weg te halen en voorlopig te archiveren op een veilige plaats. Daarnaast staat de Villa zelf nog steeds met de deuren wagenwijd open. Wij kunnen zelf echter niets doen. De Villa is in ‘privéhanden’ en zaken weghalen/veilig stellen is dus diefstal.
Kortom, doel van deze Faceboek groep is opvolging van dit ‘dossier’ maar vooral ook een oproep naar het gemeentebestuur en de eigenaars om eindelijk de handen uit de mouwen te steken en verdere verloedering en/of diefstal te voorkomen.
U mag dit niet persoonlijk nemen maar dat net de schepen van erfgoed en cultuur hier komt oproepen tot de ‘actie’ in de actiegroep is toch wel de wereld op zijn kop. Het is uw taak om ‘actie’ te ondernemen. De mensen van Westmeerbeek hebben hun stem meermaals laten horen, ook de afgelopen verkiezingen. U bent als winnaar (nu, ja) uit de verkiezingen gekomen en bent mede bevoegd voor deze materie, dus doe uw ding in het gemeentehuis van Hulshout.
Supporters kunnen in dit geval enkel hun steun betuigen, roepen en brullen en hopen dat je scoort. De steun van het merendeel van de Westmeerbeekse bevolking heb je, laat nu maar zien dat jij kan scoren, niet omgekeerd.
ACTIE!

24 juli om 13:02 ·

 

Evarist H.

Dag M., daar ben ik niet helemaal mee eens. Enerzijds heb ik geen zin om de verantwoordelijkheid van het vorige bestuur op mij te nemen. Anderzijds zie ik de rol van de actiegroep niet alleen als supporter, maar als actieve speler in dit dossier. Ook mijn rol als schepen zie ik niet zoals jij die invult. Maar ik ga hier geen facebook discussie van maken want daar komt toch niets uit. Maar, mag ik verstaan uit deze opmerking dat de actiegroep niet echt bereid is om mee te werken?

24 juli om 16:08 · 

 

K.V.

Krijg nu wat? Waar dient een schepen van cultuur dan voor? Evarist, wat stel je dan voor? Dat de mensen van de actiegroep op andermans terrein de boel gaan opknappen? De villa overkopen? Schepen zijn is meer dan eens gaan kijken, dan een oproep doen aan een ander om "actie" te ondernemen en op het einde van de maand langs de gemeentekas passeren!

24 juli om 16:08 ·

 

Evarist H.

neen, dat stel ik niet voor. Ik stel voor om samen met de geïnteresseerden het aanwezige waardevolle materiaal te inventariseren en te waarborgen. Zie het als een buurtproject. Trouwens, mijn loon wordt een maand op voorhand gestort. Nog erger!

24 juli om 16:47 ·

 

S.V.

Rist, ik had wel wat meer inhoudelijke replieken verwacht van een schepen van cultuur. Je wil de verantwoordelijkheid van het vorige bestuur niet op jou nemen, dus ontloop je ze maar en schuift de "actie" vriendelijk door naar de bevolking.
Zeg dan wat je wel wil zeggen op een duidelijke manier zonder iets te schrijven wat toch alleen maar op een "facebook discussie" uit kan lopen. Zeg ons dan hoe we niet alleen kunnen supporteren maar hoe we wel actief kunnen deelnemen!
Schampen met slagzinnen zoals we niet zouden bereid zijn deel te nemen, is beneden alle peil en zonder stijl. Succes met uw volgende loon... Pppffff....

24 juli om 17:24

 

Evarist H.

S., akkoord. Ik moet mij beter uitdrukken. Het is nooit mijn bedoeling geweest iemand te schofferen. Mijn vraag is dus of er interesse is vanuit deze groep om te participeren aan de bewaring en inventarisering van het aanwezige materiaal. Dit zal onder begeleiding van de cel erfgoed gebeuren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is