Slimmerick van Hulshout – juni 2016 – Fietspad Grote Baan

Op 12 juni 2016, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, In de pers, Slimmerick van Hulshout, verkeersveiligheid

 

Slimmerick van Hulshout – juni 2016 – Fietspad Grote Baan bis

 

Mijnheer de burgemeester, toe komaan

Bekijk dat fietspad van de Grote Baan

Het ligt vol bulten en kuilen

En wij fietsertjes maar huilen

Toe mijnheer alstublieft… Doe daar iets aan!

Commentaar:

 

Schande …

Fietst u graag? Ja? Dan hebt u zeker ook al ‘moeten’ ervaren hoe het fietspad van de Grote Baan er in het centrum van Hulshout bijligt?Het is inderdaad een echte schande! Vele burgers vragen zich dan ook terecht af:  “Wanneer gaat hieraan eindelijk iets gebeuren?”

 

Beloven, ja …

Twee jaar geleden werd de erbarmelijke staat van het fietspad reeds aangeklaagd door onze fractie in de gemeenteraad. Het schepencollege beloofde toen dat er iets zou gebeuren op korte en middellange termijn.Die termijnen zijn  nu toch wel meer dan verstreken en de  burger wacht nog altijd! 

 

De feiten…

Het fietspad van de Grote Baan is verzakt over de ganse lengte van het centrum, het ganse stuk  tussen Molenstraat en Schietboompleinstraat. U moet oppassen voor tegels die her en der gevaarlijk omhoog steken en putdeksels die 10 cm hoger liggen dan de rijweg. Bovendien zijn er tientallen putten waarin zich bij regenweer plassen vormen of ’s winters ijsplekken. Om al die obstakels te vermijden, moet u er als fietser links en rechts omheen zwenken of over het voetpad rijden. Hierdoor kunnen gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan, zeker voor minder behendige fietsers.

 

Met de fiets naar school…

Voor veel jonge kinderen die naar school fietsen is dit trouwens hun eerste ervaring in het verkeer. Dit fietspad zou moeten uitnodigen om meer met de fiets naar school te rijden maar het is meestal precies ‘de’ reden waarom ouders de auto nemen om hun kinderen naar school te brengen of op te halen. En gelijk hebben ze!

 

Een groot project …

De heraanleg van de Grote Baan en de herinrichting van het dorpsplein waren voor deze  legislatuur gepland. Denkt u dat die plannen zullen uitgevoerd worden? Of vermoedt u ook dat de werken zullen verschoven worden tot na de volgende gemeenteraadsverkiezingen?  Als dat zo is, zitten we nog  jaren met dat ellendige fietspad. De N-VA heeft daarom nog maar eens aangedrongen de aanleg van het fietspad uit het hele project te lichten en onmiddellijk met dat deel van de werken te beginnen. Tevergeefs. Als de N-VA het beleid zou voeren, is dit het eerste probleem dat zou aangepakt worden. Daar mag u op rekenen!

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is