Fietsplezier in Hulshout

Op 30 september 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Slimmerick van Hulshout, verkeersveiligheid

Slimmerick van Hulshout –  september 2016 – Zomers fietsplezier in Hulshout…

 

Zomers fietsplezier in Hulshout… Ja, het had gekund

Maar het wordt ons door het gemeentebestuur misgund

Neen, fietsen in Hulshout is echt geen feest

En geloof me, want ik ben er geweest

Zoveel mogelijkheden onbenut… Ja, ‘t is zund!

 

(Ingezonden door R.V.T. een fietsfanaat.)

 

Juryverslag:

De problemen die u schetst, kwamen al eerder aan bod in onze ‘Slimmerick van Hulshout’. Dat ze steeds terugkeren, betekent dat er dringend iets moet aan gebeuren. Bedankt voor de mooie inzending.  

Lamoraal van Hulset

 

 

Commentaar:

 

 

Zomers fietsplezier in Hulshout…

 

 

Een korte bloemlezing van mails en mondelinge reacties die we tijdens de zomervakantie kregen.

 

 

Neteoever

Tijdens de zomervakantie namen we deel aan de zoektocht van de chiro van Hulshout. Ondertussen Een jaarlijkse traditie. Dit jaar reden onze kinderen voor de eerste maal zelf met hun fietsen. Omdat de tocht te lang was om in één rit te gebeuren, reden we van ‘Het Riet’ in Westerlo terug naar Westmeerbeek. Om het veilig te houden, vermeden we de drukke Provinciebaan en  fietsten we langs de Nete. In Westerlo bolt dat fantastisch . Daar ligt een mooi en breed pad in grind/dolomiet. Maar… als je in Hulshout komt, is het een ramp! Een smal paadje vol putten en bulten, hoog gras en netels … Voor onze kinderen werd een leuk fietstochtje een hel! En eerlijk gezegd, voor ons ook!

 

Kempen-Hagelandroute

Vorig weekend namen wij ( mijn vrouw met gewone fiets en bagage en ik met ligfiets en fietskar met 2 kindjes en bagage ) de Kempen-Hagelandroute. Wat een prachtige fietsverbinding zou kunnen zijn, is echter een hoop ellende en frustratie door de rampzalige manier waarop de kruispunten zijn ingericht.

Naar aanleiding daarvan probeerde ik te vinden wie de beheerder van deze weg is. Ik vond echter alleen op jullie website het artikel: http://hulshout.n-va.be/kempen waarin ik me zeker kan vinden.

 

Sluipwegen

Tijdens ons wekelijks fietstochtje, met enkele vrienden-gepensioneerden, reden we op een zomerse zaterdagnamiddag door de Doodsbroekstraat in Hulshout. Die straat heeft haar naam echt niet gestolen! Een massa auto’s racen je daar voorbij. Echt gevaarlijk! De meesten moeten daar niet eens zijn. Puur sluipverkeer! Kan hieraan niets gedaan worden? Daar wonen moet ook geen pretje zijn. Al die drukte! 

 

Fietspad Grote Baan

Wij zijn op kamp in jullie gemeente. Het is hier een fantastische bivakplaats!Maar tijdens een fietstocht met onze oudste leden, passeerden we door Hulshout centrum. Dat is geen fietspad meer dat daar ligt, dat is een gevaarlijke hindernissenkoers. Resultaat: twee lekke banden door die scherpe putdeksels die daar uitsteken. Gelukkig hadden we plakgerief bij.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is