Laura Kunnen ruilt zitje in gemeenteraad voor bioboerderij

Op 31 mei 2021

Wegens persoonlijke en professionele redenen zet ons      N-VA-raadslid Laura Kunnen een politiek stapje opzij. Jammer natuurlijk en een aderlating voor de gemeente- en OCMW-raad. We hadden een kort gesprek met haar.

N-VA: Laura, waarom deze beslissing?
Laura: In het leven moet je af en toe moeilijke keuzes maken en ik ben zeker niet over één nacht ijs gegaan. Op dit moment dienen er zich echter enkele unieke professionele kansen aan die ik met beide handen moet grijpen. En ik kan alles niet gecombineerd krijgen: een gezin, een voltijdse job bij Alphaplan, een zelfstandige activiteit én een politiek mandaat. Ik hou niet van half werk en daarom dat ik dit mandaat overlaat aan iemand die zich wel de volle 100 procent kan geven. Maar uiteraard blijf ik wel actief als bestuurslid binnen onze N-VA-afdeling.

N-VA: Prima, Laura, mogen we ook weten wat die zelfstandige activiteit inhoudt?
Laura: Jazeker. Samen met mijn man Miguel en schoonvader Jan starten we een kleinschalige bioboerderij op met korte keten verkoop. ‘De Herenhoeve’, achter in de Bruulstraat aan de Herenbossen. We willen daar iets doen voor mens én natuur in een groene omgeving.

N-VA: Korte keten zeg je?
Laura: Dat is een systeem waarbij de weg tussen lokaal geproduceerd voedsel en de consument zo kort mogelijk is. Korte keten focut op lokaal winkelen bij de boer. We specialiseren ons in oude inheemse fruit- en groenterassen, geteeld met veel respect voor het product en de omgeving.

N-VA: Lijkt me ecologisch, lekker en gezond. Kan iedereen daar terecht voor die korte keten producten?
Laura: Zeker, iedereen is welkom.

N-VA: Hoe kijk je terug op je ervaringen in de gemeenteraad?
Laura: Ik vond het heel interessant en erg leerrijk. Ik heb hierdoor ook vele fijne mensen leren kennen. Maar, als oppositie is het niet altijd makkelijk  om de meerderheidspartij mee te krijgen bij een voorstel. Je kunt dan wel gelijk hebben, maar je moet dan nog gelijk krijgen, hé.

N-VA: Je hebt als raadslid toch wel enkele mooie initiatieven genomen. Op welke verwezenlijkingen ben je fier?
Laura: Eerst en vooral op de inrichting van de zone 30 aan kleuterschool ‘De Toverdoos’. Toch belangrijk voor de veiligheid van onze kleuters. Ik bereikte ook dat onze gemeente actief deelnam aan de erkenning van de European Disability Card voor personen met een beperking en voor het uitwerken van een gemeentelijk regenboogbeleid. Ik zorgde ook voor een samenwerkingsovereenkomst tussen onze gemeente met het vogelopvangcentrum VOC Neteland en voor de invoering van de sticker 'Red mijn huisdier'. Oh ja, ik heb ook veel energie gestoken opdat het gemeentebestuur in overleg zou gaan met de bewoners van de Heibaan bij de herinrichting van de straat. Dat laatste is niet echt gelukt, maar ik ben er toch fier op.

N-VA: Laura, bedankt voor je inzet en voor de fijne samenwerking. Respect voor je beslissing en we wensen jou en je gezin alle succes toe.

Wist je dat… bij de verkiezingen van 2019 Laura onze kandidaat voor het Vlaams parlement was? Ze behaalde 8000 voorkeurstemmen. Een fantastische score, één van de hogere in de Kempen  en veruit de hoogste score van de Hulshoutse kandidaten uit de verschillende partijen. We zijn trots op haar!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is