N-VA Hulshout ondersteunt het actiecomité tegen windturbines

Op 12 maart 2023, over deze onderwerpen: 5. Milieu en Energie

U heeft het waarschijnlijk al her en der in de pers zien verschijnen: de strijd tegen de inplanting van de windturbines in ons industriepark is nog niet ten einde.

Momenteel loopt de procedure bij de raad voor vergunningsbetwistingen en we ondersteunen als lokale afdeling de indieners van het bezwaarschrift ten volle.

We krijgen hier en daar dan de verbaade opmerking: "jullie gaan dus in beroep tegen een beslissing van jullie eigen minister?" Ja,dat klopt dus.

En daar hebben we een aantal goede redenen voor, eerlijk gezegd. Hierbij een kleine oplijsting.

1) We gaan niet in tegen de beslissing van onze minister. We vechten wel de overgemaakte adviezen aan, die op zijn zachtst gezegd hier en daar een beetje onvolledig blijken te zijn. Op basis van de overgemaakte adviezen kan de minister trouwens enkel maar haar goedkeuring geven, dat beseffen we ook wel.

2) We zijn nog altijd een lokale afdeling van een democratische partij. We mogen dus echt wel onze eigen mening hebben en we mogen ook de belangen van onze lokale kiezers verdedigen. Het zou maar al te gek zijn dat we het niet eens zijn met onze moederpartij en daarom maar onze naam zouden veranderen, om maar iets te zeggen.

3) We blijven ons verzetten tegen het gebrek aan degelijke informatie die vanuit het gemeentebestuur aan de inwoners wordt gegeven. En dat geldt niet alleen vor dit project, laat dat duidelijk zijn.

4) We willen ook de desinformatie bestrijden die in dit dossier naar boven gekomen is. Zo zijn er dus nog steeds mensen die effectief denken dat hun elektriciteitsprijs zal dalen omwille van de turbines in hun achtertuin...

We houden jullie op de hoogte van het verdere verloop.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is