N-VA Hulshout pleit voor sterk regenboogbeleid

Op 17 april 2021, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Samenleving & wonen, Voorstellen

Op de gemeenteraad van 19 april stelt N-VA Hulshout voor om meer werk te maken van een regenboogbeleid. Met enkele kleine maatregelen kan de gemeente haar steentje bijdragen aan de maatschappelijke aanvaarding van holebi’s en transgenders. In aanloop van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie op 17 mei stelt de N-VA-fractie daarom voor om een lokaal regenboogbeleid uit te stippelen.

N-VA-gemeenteraadslid Laura Kunnen: “In ons land is gelukkig al een lange weg afgelegd om holebi’s en transgenders gelijke rechten te geven. De maatschappelijke discussie is echter nog lang niet ten einde. Met een paar kleine initiatieven kan ook Hulshout dit onderwerp onder de aandacht brengen. Dit gaat van het uithangen van de regenboogvlag op 17 mei aan het gemeentehuis tot het opnemen van het holebi- en transgendermagazine Zizo in het aanbod van de bib.”

Ook de informatie op de gemeentelijke website focust nog te eenzijdig op hetero’s en is te weinig aangepast aan de maatschappelijke evolutie van de laatste jaren. Binnen het bestaande aanbod aan informatie kan bijkomende aandacht worden besteed aan bijvoorbeeld het holebihuwelijk of de adoptierechten voor holebi’s. Dit zijn kleine maar waardevolle aanvullingen.

Om dit alles extra in de verf te zetten, stelt de N-VA voor om enkele zebrapaden om te vormen naar ‘regenboogzebrapaden’. Als ideale locaties denkt de N-VA enerzijds aan het gemeentehuis en Ter Nethe vanwege het maatschappelijke en sociale belang en anderzijds aan de scholen vanwege het pedagogische belang. Laura Kunnen vervolgt: “Het kan een aanzet zijn om te sensibiliseren over het onderwerp en vaak worstelen jongeren net in hun pubertijd het meest met hun geaardheid.”

“Wij hopen alvast dat we tijdens de gemeenteraad voldoende steun vinden voor onze voorstellen zodat ook Hulshout kan bijdragen tot de maatschappelijke aanvaarding van holebi’s.” besluit Laura Kunnen.


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is