Slimmerick van Hulshout – mei 2018 – MUG rijdt hopeloos verloren!

Op 4 juli 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken, Slimmerick van Hulshout

Bij een medische interventie in Hulshout, moet je horen

Kwam een MUG-voertuig er supersnel aan, maar reed dan verloren

Komt dit door de wegenwerken, slechte communicatie

Het GPS-systeem of verkeerde interpretatie?

Feit is, dat de MUG niet naar de Kapelstraat reed, maar naar de Goren!

(Lamoraal van Hulset)

 

 

MUG rijdt hopeloos verloren!

 

Tijdens een medische interventie in Hulshout, begin april, vraagt een ambulance 112 de dringende bijstand van de MUG. Door de wegenwerken én vooral door de slechte communicatie hieromtrent, raakt deze bijna niet ter plaatse. Het is voor iedereen wel duidelijk dat in zulke noodsituatie seconden van levensbelang zijn!

 

Wegversperring

 

Een ooggetuige vertelt: “Op Paasmaandag, 2 april, omstreeks 12.20 uur wandelen mijn vrouw en ik langs de Grote Baan, ter hoogte van de Kapelstraat. Daar staat een verlaten ambulance, draaiende motor, blauwe zwaailichten en geopende deuren. Wanneer we verder wandelen tot aan de verkeerslichten, horen we in de verte een loeiende sirene die snel nadert. Even later passeert een MUG-voertuig ons.”

 

Hopeloos de weg kwijt…

 

“Het MUG-voertuig rijdt tot aan de kerk, maar staat dan voor de wegversperring van de wegenwerken. Van daaruit ziet de MUG-dienst de ziekenwagen echter niet staan. De MUG keert om en rijdt vervolgens de Kerkstraat in, niet wetende dat hij er langs die weg zeker niet geraakt.”

 

Hoewel hij dus slechts 100 meter van zijn bestemming verwijderd was, rijdt de MUG-dienst hopeloos verloren! Het was Paasmaandag, er werd dus niet gewerkt en de Grote Baan was vrij tot aan de Kapelstraat. De MUG had gewoon eventjes moeten doorrijden en was ter plaatse geweest, maar blijkbaar wist hij dat niet. Er was trouwens ook geen signalisatie dat de Kapelstraat tijdelijk bereikbaar was via de Bertelsbroekstraat, want zo had men immers ook kunnen rijden.

 

De tijd tikt!

 

“Vijf minuten later zijn we aan het postkantoor en horen we nog steeds de loeiende sirene van de dolende MUG… Of er zich ten gevolge van dit voorval al dan niet een menselijk drama heeft voorgedaan en of de MUG-dienst uiteindelijk (tijdig) ter plaatse is geraakt, weten we niet. Feit is wel dat er effectief kostbare minuten verloren zijn gegaan ten gevolge van de wegenwerken, omdat de MUG-dienst duidelijk niet op de juiste manier geïnformeerd was. Tijd die misschien een leven kan redden!”

 

Reactie van de burgemeester

 

We zetten dit punt daarom op de agenda van de gemeenteraadszitting van 23 april 2018 en vroegen om een reactie van het gemeentebestuur. Onze burgemeester was echter klaar en duidelijk in zijn antwoord: “Ik ga niet mee in een verhaal dat uit de lucht gegrepen is!”

 

n.v.d.r. Ons OCMW-raadslid Hilde Bruynseels woont vooraan in de Kapelstraat. Ook zij was getuige van het voorval, net als nog meer Hulshoutenaren. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is