Slimmerick van Hulshout – september 2018 – Dakan… Dakananders… Dakan best!

Op 14 september 2018, over deze onderwerpen: Slimmerick van Hulshout

 

 

Minister Weyts steunt 15 jeugdverblijven

Die de brandveiligheid willen opdrijven  

Dakan… Dakananders… dakan best

Diende een dossier in, opperbest

En dus kunnen zij subsidies binnenrijven!

 (Lamoraal van Hulset)

 

 

Dakan… Dakananders… Dakan best!

 

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen ongeveer 276.600 euro in 15 jeugdverblijfplaatsen in onze provincie. De uitbaters kunnen met die financiële steun kindvriendelijke moderniserings- en/of brandveiligheidswerken uitvoeren.

Chiro ‘Dakan-Dakananders’ uit Westmeerbeek diende een dossier in om de brandveiligheid in hun lokalen te verhogen. Het dossier werd weerhouden uit de vele aanvragen en het ingediende project krijgt een subsidie van 7544 euro. Mooi gedaan van Ben Weyts én… nog mooier  van chiro ‘Dakan-Dakananders’, toch?

 

Vakantie voor élke Vlaming

 

“Wanneer jongeren met vakantie gaan, moeten ze dit ook in alle comfort en veiligheid kunnen doen”, zegt Weyts. “Ik wil toerisme binnen het bereik van élke Vlaming brengen.” Vakantie is nog niet voor elke jongere in Vlaanderen vanzelfsprekend. Grote (school)groepen of jeugdbewegingen stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. Veel jeugdverblijven hebben aanpassingen nodig om maximaal te kunnen inspelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. Weyts: “Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen, maar die zeer belangrijk zijn. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen gerichte financiële steun aan 15 Antwerpse jeugdverblijven. Chiro ‘Dakan-Dakananders’ uit Westmeerbeek diende een sterk dossier in en is daar dus terecht één van!”

 

Sofie Van Lommel en Stef Mattheus

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is