Stefaan Pelgrims beëindigt vroegtijdig zijn mandaat

Op 27 september 2021

Inderdaad, Stefaan Pelgrims stopt met de politiek. De gemeente- en de OCMW-raad verliezen zo alweer een waardevolle kracht… We hadden een kort gesprek met hem.

N-VA: Vanwaar deze beslissing?
Stefaan: Ik heb er lang over nagedacht hoor, maar ik moest keuzes maken. Het werd te druk. We zijn een jong gezin met een tweede kindje op komst. Daarnaast zijn er nog het werk, de hobby’s en dan nog de gemeentepolitiek.


N-VA: Hoe kijk je terug op je ervaringen in de gemeenteraad?
Stefaan: Dat is dubbel. Het was een heel interessante periode. Veel bijgeleerd. Maar wel jammer dat er in de gemeentepolitiek niet echt wordt samengewerkt. Vele mooie initiatieven worden meteen al afgeschoten door de meerderheidspartij en dat is erg frustrerend. Je steekt tijd en energie in zaken, waarvan je op voorhand weet dat ze worden weggestemd. Ik ben iemand die vooruit wil en dat strookt niet met de politieke aanpak in Hulshout.

N-VA: Heb je spijt van je politiek engagement?
Stefaan: Helemaal niet. Mijn politiek engagement heeft me de kans gegeven om de N-VA ploeg van Hulshout te leren kennen. Stuk voor stuk gedreven, creatieve en geëngageerde mensen die de inwoners van Hulshout een warm hart toedragen.

N-VA: Wat zijn de verdere plannen?
Stefaan: Ik ga me meer bezig houden met voor mij belangrijke zaken: mijn gezin, de geboorte van ons tweede kindje en meer gaan sporten. Verder blijf ik actief bij KWB Houtvenne als bestuurslid en in de werkgroep ‘Fjosterwaak’. Ik wil de mensen via deze organisaties leuke momenten laten beleven. Mijn sociaal engagement tegenover de inwoners van Houtvenne zal blijven.

N-VA: Bedankt voor je inzet gedurende de afgelopen jaren en voor de fijne samenwerking. We wensen jouw en je gezin het allerbeste toe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is