Zondaars

Op 1 januari 2013, over deze onderwerpen: Slimmerick van Hulshout, Verkiezingen

Slimmerickvan Hulshout – januari 2013 –Zondaars

 

Christen die zijn naaste beliegt

Democraat die kiezer bedriegt

&die voor de posten

Vlaams inruilt voor Groen

CD&V die haar zonden biecht

 

Ingezonden door P.J. een Vlaams christendemocraat die lid werd van N-VA.

 

COMMENTAAR

Juryverslag:

Akrosstichos: uitstekend vers. Een acrostichon of lettervers met een limerick combineren, is zeker een origineel uitgangspunt. Fijn gebruik van verschillende lettertypes, Paul van Ostaijen zou fier zijn. Helaas staat er geen stad of dorp in de eerste zin.Maar wees gerust uw  zondenzijn vergeven, die van de cd&vzeker niet.

Lamoraal van Hulset

 

 

Toen de verkiezingsuitslag bekend was en cd&v haar tranen gedroogd waren, zijn we samengekomen om de resultaten te besprekenen een coalitie te vormen.

Het was reeds bij aanvang duidelijk dat het cd&v te doen was om zoveel mogelijk postjes te pakken. Vandaar ook dat ze voorstelden omer een zevende schepen bij te nemen. Daar konden we uiteraard niet op ingaan.

N-VA en cd&v kwamen uiteindelijk toch tot een voorlopig akkoord. Als grootste partij kreeg cd&v burgemeester en twee schepenen. N-VA kreeg als enige winnaar OCMW-voorzitter en twee schepenen.

Maar omdat cd&vmet Groen vijf in plaats van met ons drie schepenen hadden, bleken hun beloften slechts loze woorden. Het ‘gentlemans agreement’, woorden... van de burgemeester,dat we samen hadden, werd achterbaks en  laaghartig verbroken. Hulshout onwaardig.

We leerden alvast dat cd&v een onbetrouwbare partner is, dat Groen opportunisten zijn en dat ze beiden niet geluisterd hebben naar de keuze van de Hulshoutse burger.

We zijn dus naar de oppositiebank verwezen. Maar wij beloven dat we in ieder geval stevig oppositie zullen voeren. Altijd zal het belang van onze gemeente en haar inwoners centraal staan. Daar geven wij ons woord op en in tegenstelling tot de cd&v houden wij ons wel aan onze belofte.

Een woord is een woord.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is