Gust van den Bruel

Gemeenteraadslid- Fractieleider

Ik ben geboren en getogen Hulshoutenaar. Als zoon van Frans ‘Bosman’ Van den Bruel en Gusta Van Roosbroeck kreeg ik sociaal en politiek engagement met de genen mee.

Ik ben gehuwd met Fabke Verlinden en volgde haar naar Westmeerbeek. We hebben twee dochters, Jasmien en Sebastien, en een kleindochter, Lou.

 

In mijn jeugd was ik zeer actief in de Chiro en jeugdclub Alfa. In die periode  was ik medeoprichter van de Wereldwinkel, later ook van  de Kwispels en de dorpsquiz.

Creatieve ontplooiing vond ik in Toneel De Hulst waarvan ik nu erevoorzitter ben.

 

Sociale betrokkenheid bepaalden mee mijn studiekeuze. Als technisch regent heb ik les gegeven aan het Sint-Lambertusinstituut ofwel de vakschool te Heist-op-den Berg.

Door aanslepende problemen met de ogen diende ik hier echter noodgedwongen mee te stoppen en werd ik gepensioneerd. Toen ik in 2008 volledig blind werd, heb ik ook een deel van mijn hobby’s afgebouwd. Ondertussen zijn er andere in de plaats gekomen: literatuur, muziek en gitaar spelen.

 

Mijn politieke overtuiging bracht me reeds op jonge leeftijd bij de vroegere Volksunie.

In 2007 kreeg de N-VA 2 kandidaten op de lijst van het Vlaams kartel. We werden beiden  verkozen, Myriam Deckers in de OCMW-raad en ikzelf in de gemeenteraad. In 2011 maakte N-VA Hulshout een nieuwe start. Na de schitterende verkiezingsuitslag van oktober 2012 bestaat onze fractie deze legislatuur uit niet minder dan 4 OCMW-raadsleden en 9 gemeenteraadsleden. Vanaf 2007 tot aan zijn plotse overlijden in 2013, werd ik als raadslid bijgestaan door mijn vriend en mentor, Mark Meurrens. Hij was niet alleen ‘mijn’ vertrouwenspersoon, maar met uitbreiding die van onze hele N-VA-afdeling.

Mijn nieuwe vertrouwenspersonen zijn Walter Van de Moer en Jef Van Hoof. Zij zijn, in navolging van Mark, mijn begeleider, klankbord, waarnemer en een aanspreekpunt voor de Hulshoutenaar.

 

 

Ik ga voor een Hulshout waar iedereen zich thuis voelt en waar iedereen gewaardeerd wordt voor wie hij of zij is, zonder vooroordelen.

 

Vol vertrouwen naar de toekomst!

 

 

Ik stel even mijn vertrouwenspersonen voor…

 

 

Walter Van de Moer

 

Walter werd geboren in Heultje als zoon van Marcel (van Doreke broek) en Philotea (Phil) Meuris. Als hij 12 was, verhuisde het gezin naar Hulshout, meer bepaald naar het Eindeken. Walter was gehuwd met Annick Dils maar is al sinds 2005 weduwnaar. Hij is vader van Kristof en ‘va vaat’ van Lars en Nika, ‘va vaat’ woont namelijk op de Vaart.

 

Walter volgde handel aan het Heilig-Hartcollege te  Heist-op-den-Berg maar werd, zoals dat in Hulshout vaak ging, al op jonge leeftijd diamantslijper. Toen hier de diamantbewerking geleidelijk verdween, schoolde hij zich om tot metselaar. Beide beroepen oefende hij 20 jaar uit.

 

Walter had en heeft vele sportieve hobby’s. Hij voetbalde bij Heultje, Hulshout en Astrio Begijnendijk en was zelfs jeugdtrainer bij Heultje (toen 3de klasse). Walter was ook lid van supportersclub SK Lierse, de kegelclub Heultje en de Ringvissers. Walter is lid van de KWB en fervent biljarter bij Kukeleku.

Hij is ook altijd geïnteresseerd geweest in wielrennen. Als supporter en begeleider van een plaatselijk renner, Kevin Peeters,  heeft hij zich gespecialiseerd in massage. Hij werd masseur/soigneur bij een profploeg, eerst bij Landbouwkrediet en momenteel in het veldrijden bij Telenet/Fidea. Door deze uit de hand gelopen hobby is Walter vaak weg met de ploeg naar een ronde of op stage waardoor hij al een groot deel van de wereld gezien heeft.

 

Ik leerde Walter kennen bij Toneel De Hulst en we werden goede vrienden.   

 

Vertrouwenspersoon:

Walter en Jef zijn sociaal bewogen en zeer gedreven. De gemeentepolitiek heeft hen altijd wel geïnteresseerd. In onze jeugd woonden Jef en ik in elkaars buurt. Bij de chiro was Jef mijn kerelsleider en sindsdien zijn we vrienden.

 

 

 

Jef Van Hoof

 

Jef groeide op in een groot diamantslijpersgezin. Als zoon van Ré (van Plien Doms) en Jeanne (van Jefkes) De Cleyn stamt hij uit 2 oude Hulshoutse families. Hij is getrouwd met Myriam De Wit uit Baal. Ze hebben 4 kinderen Annelies, Willem, Dries en Katrien en ze zijn oma en opa van 7 kleinkinderen Klaas, Anna, Lize, Vik, Nien, Len en Ella.

 

In zijn jeugdjaren was Jef chiroleider en lid van jeugdclub Alfa. Momenteel is hij nog steeds lid van de KWB. Jef is sportief. Om zijn conditie wat op peil te houden, springt hij geregeld op de fiets en jaarlijks gaat hij in de winter een keertje skiën. Jef is handig en klust graag, Met 4 kinderen komt dat zeker goed van pas. Ook aan de bouw van de chirohemen heeft hij zijn steentje bijgedragen en was zijn technisch inzicht en zijn vakbekwaamheid van groot belang.

 

Zijn handigheid verklaart ook zijn vroegere studiekeuze. In het Damiaaninstituut te Aarschot studeerde hij voor onderhoudsmecanicien. 30 jaar heeft hij die job uitgeoefend, eerst in Koekjesfabriek Deneve en daarna in Duracel. Omdat Jef zijn ervaring en vakkennis wilde overbrengen op jongeren, volgde hij een GPB-opleiding tot leraar. Hij was 12 jaar vakleerkracht lassen in de beroepsafdeling aan het Damiaaninstituut. Daar startte hij mee het proefproject modulair onderwijs op. Sinds 2011 is Jef met pensioen.