Rusthuis Ter Nethe deel 2

Op 3 maart 2015, over deze onderwerpen: Seniorenbeleid, Slimmerick van Hulshout

Slimmerick van Hulshout – maart 2015 – Rusthuis

 

Jawel, het gemeentebestuur van Hulshout

Wil dat ‘Ter Nethe’ verder wordt uitgebouwd

Maar door domme nalatigheid

Is het heden zijn bedden kwijt

Dus dan maar weer een ‘luchtkasteel’ bijgebouwd!

Ingezonden door N.T. een verontwaardigde burger.

Commentaar:

 

CD&V laat eigen zorgbehoevenden in de kou staan

 

Vorig jaar berichtten we dat het gemeentebestuur een stuk grond, aanpalend aan Ter Nethe, had aangekocht. De bestemming hiervan was, volgens de meerderheid althans, nog niet bepaald, maar gezien de ligging leek een uitbreiding van het woonzorgcentrum in de maak. Nu blijkt echter dat er enkel plaats zal zijn voor een luchtkasteel…

Eind vorig jaar werd in onze gemeente op een infovergadering woonzorgproject ‘De Hoef’ voorgesteld. Dit privé-initiatief wil in de Hooistraat eveneens een woonzorgcentrum oprichten met 88 kamers, 24 woningen en 12 appartementen. En dit uiteraard aan privévoorwaarden.

“Hoe is dit mogelijk?” vroegen wij ons meteen af. De 60 bijkomende rusthuisbedden waarop Hulshout aanspraak kan maken, zijn toch al geclaimd door het OCMW?

Niet dus. Bij de opstart van Ter Nethe heeft men er destijds voor geopteerd om niet alle bedden te benutten waarop Hulshout (op basis van zijn inwonersaantal) recht heeft. Bij de bouw werd besloten om slechts de helft ervan effectief te realiseren. Op de andere helft had men bij de Vlaamse overheid meteen een (kosteloze!) optie moeten nemen, zodat men later nog probleemloos kon uitbreiden als men dat wou. Dit heeft men, hoe onbegrijpelijk ook, nagelaten en dus blijft Hulshout zitten met een te klein, duur en niet-rendabel OCMW-rusthuis. Onze ouderen zijn de CD&V eeuwig dankbaar!

Bart Ceulemans

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is