Slimmerick van Hulshout – februari 2017 – Communicatiefout

Op 17 februari 2017, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Slimmerick van Hulshout

Slimmerick van Hulshout – februari 2017 – Communicatiefout 

 

Een wakkere burger uit Hulshout die merkte alras 

Dat de gemeentelijke website niet in orde was

Want nieuwe besluiten en verordeningen

Waren vijf maanden lang onvindbare dingen 

Dus… Wettelijk zijn die in voege gegaan sinds… zopas!

(Lamoraal van Hulset)

 

 

Communicatiefout!

 

Gedurende 5 maanden, van september tot februari, heeft het schepencollege op de gemeentelijke website  geen enkel reglement of verordening bekendgemaakt. Gemeenten zijn nochtans sinds 2014 wettelijk verplicht de burger via hun website op de hoogte te brengen van nieuwe regelgeving! Bovendien gaan de verordeningen pas 5 dagen na publicatie op de website in voege, tenzij het reglement of de verordening een andere ingangsdatum bepaalt.

Door deze nalatigheid ontbraken lange tijd 13 verordeningen, voornamelijk tijdelijke verkeersverordeningen. Uiteraard werd zo ook het democratisch burgerrecht tot inzage serieus geschonden!

 

De excuses…

De burgemeester: “Door onvoorziene omstandigheden werden de verordeningen niet op de website geplaatst en heeft het controlesysteem gefaald. De nodige stappen zijn gezet om herhaling te voorkomen. Tijdelijke verkeersverordeningen worden trouwens rechtstreeks bezorgd aan meerdere partijen zoals o.a. politie, hulpdiensten en  De Lijn.” Bij nader navragen blijkt ook dit laatste niet volledig te kloppen!

 

Trouwens, het goede nieuws…

Indien u in die periode een bekeuring kreeg voor inbreuk op één van deze verkeersverordeningen, hoeft u die niet te betalen aangezien ze niet gepubliceerd werden!

’t Is maar dat u het weet, hé…

Met dank aan een wakkere burger!

 

Gust Van den Bruel

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is