Waterplas

Op 7 juli 2015, over deze onderwerpen: Leefmilieu, Openbare werken, Slimmerick van Hulshout

Slimmerick van Hulshout – juli 2015 – Waterplas Hulshoutveld

 

Onveilige situatie in het Hulshoutveld!

Hebben ouders van spelende kinderen gemeld

Want tussen onkruid en wild gewas

Ligt gevaarlijk diepe waterplas

“Hou uw kinderen in ’t oog!” antwoordt burgemeester fel…

                                          

Ingezonden door P.W. een bezorgde en boze ouder.

 

 

Commentaar:

 

Hulshout – “Een studiebureau bekijkt momenteel een oplossing voor de onbeveiligde waterput in Hulshoutveld,” dat zegt burgemeester Geert Daems in een reactie op de commotie rond het onderwerp tijdens de recente gemeenteraad.

Door problemen met de waterhuishouding in de nieuwe wijk Hulshoutveld legde een aannemer een Wadi (waterafvoer door insijpeling) aan in de buurt van de woning, die in het verleden met wateroverlast te kampen had. Er werd een gat van een vijftigtal centimeter in de kleilaag geboord, maar die oplossing bracht blijkbaar niet het verhoopte resultaat.

Ongerustheid

Bij hevige regenval stond de onbeveiligde put onder water, wat voor enige ongerustheid zorgde bij de omwonenden. Op de Hulshoutse gemeenteraad werd het punt op de agenda gezet, maar de oppositie kreeg naar eigen zeggen van de meerderheid een verrassend antwoord. 'De gemeente is niet zinnens iets aan het probleem te doen', reageerden de oppositiepartijen N-VA en Open VLD. 'De veiligheid van de spelende kinderen is blijkbaar geen zaak van het bestuur.'

Studiebureau

Burgemeester Geert Daems (CD&V) reageert geprikkeld. 'In de eerste plaats heb ik in dat debat mijn mond niet open gedaan', aldus Daems. 'Bovendien probeert de oppositie de woorden van de meerderheid te verdraaien. Het is dus niet zo dat we de zaken op z'n beloop laten. Nog voor de oppositie het punt op de agenda van de raad heeft gezet, hebben we het studiebureau gevraagd een oplossing te zoeken voor het probleem.'

Ouderlijk toezicht

Bovendien is er volgens Daems nog altijd zoiets als het ouderlijk toezicht. 'Als we overal hekken moeten plaatsen, dan kunnen we binnenkort ook de Nete gaan beveiligen want daar kan ook een kind in het water vallen', aldus nog Daems.

Tweede boring?

Vermoedelijk zal het studiebureau voorstellen een tweede en diepere boring uit te voeren zodat het water vlotter weg kan. Wanneer die ingreep zal gebeuren, is nog niet beslist.

 

(Het nieuwsblad)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is